Vraag gratis offertes aan

   
Soort opdracht*


Titel:
Naam: *
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Stoffeerders vergelijken

Snel en eenvoudig offertes bij meerdere stoffeerders aanvragen

Over stoffeerders


U krijgt er vast weleens mee te maken. Een stoel of bankstel dat per ongeluk wordt beschadigd. En laat het dan ook nog eens het meubelstuk zijn waar u ooit een fortuin aan heeft uitgegeven. Een nieuw exemplaar zult u niet snel aanschaffen (mocht deze al beschikbaar zijn). Oplossing is dan uw meubelstuk opnieuw laten stofferen.

Stoffeerders is een beroep dat inmiddels al sinds een aantal eeuwen wordt beoefend. Want ook in de middeleeuwen was er vanuit de adellijke stand al behoefte aan goed gestoffeerde meubels. Stofferen is altijd al een specialistisch werk geweest, aangezien de stoffeerder rekening dienen te houden met zaken als het materiaal en de toepasbaarheid ervan, de vulling van bijvoorbeeld een zitting, maar ook advies omtrent het op juiste wijze onderhouden van het gestoffeerde goed.

Zeker de afgelopen decennia is er voor de stoffeerders branche veel veranderd. Zo zijn veel meubels geproduceerd in andere materialen zoals kunststof en zijn ze relatief gezien veel goedkoper te worden. Het loont dus om de kosten voor het opnieuw stofferen van uw meubilair, of andere projecten, te vergelijken.

Waarvoor worden stoffeerders tegenwoordig voor ingezet?
Stoffeerders kunnen voor tal van stoffeerdiensten worden ingezet en beperkt zich allang niet meer tot slechts het opnieuw stofferen van uw meubilair. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden waarvoor een stoffeerder kan worden ingezet:

 • Meubilair
  Het gros van het werk dat de stoffeerder verricht is meubelstoffering. Bij het stofferen van meubels hoeft u niet alleen het stof te laten vervangen, maar kunt u bijvoorbeeld ook de voering er opnieuw in laten plaatsen of de binnenvering laten vervangen.

 • Woningstoffering
  Woningstoffering gaat iets verder dan meubelstoffering. Bij het stofferen van een woning gaat het om alle stoffering dat in een woning kan worden verwerkt. Denk hierbij aan vloerbedekking, zonwering (binnen/buiten), gordijnen. Naast dat bieden woningstoffeerders u ook de service voor het leggen van laminaat en parket.

 • Camper, caravan, auto en boot
  Een object dat veel gestoffeerde elementen bevat is een auto, camper of caravan. Zitdelen, matrassen, gordijnen, autostoelen. De stoffeerder kan u wanneer dit nodig is een helpende hand bieden. Ook voor het (opnieuw) bekleden van uw pleziervaartuig (of bedrijfsvaartuig) is de stoffeerder de aangewezen persoon.

 • Kantoor- / projectstoffering (horeca)
  Een stoffeerder die stofferingsdiensten verricht in een kantoor of dit doet op projectbasis (bijvoorbeeld bij een hotel) verricht in principe dezelfde werkzaamheden als bij woningstoffering. Het enige verschil is dat de werkoppervlakte over het algemeen groter zal zijn.

Zoals eerder vermeld wordt u aanbevolen de prijzen voor stoffering van uw goed of pand bewust te vergelijken. Bij twijfel kunt u altijd om een referentielijst vragen met projecten en goederen die door de stoffeerder in het verleden zijn gedaan.